A platós teherautó bérlésről

Milyen előnyei lehetnek a platós teherautó bérlésnek?

A platós teherautó bérlés sok esetben hasznos lehetőséget ad magánszemélyek és vállalkozók, cégek számára is. Mostanában egyre elterjedtebb a bérlés általánosságban is. Ruháknál, járműveknél, ingatlanoknál. Egyfajta fejlődésként lehet felfogni, hogy az emberek rájöttek: a bérlés nem rablás, és feleslegesen kidobott pénz, hanem egy jó lehetőség arra, hogy olyan eszközöket használjunk akár rendszeresen, akár egyszer vagy kétszer életünk során, amelyek nincsenek a birtokunkban valamilyen oknál fogva. A platós teherautó bérlés különösen jó lehetőség, hogy akár egyetlen napnyi szállítást is megoldjon vele az ember, de akár többször is bizonyos időközönként, vagy rendszeresen, bérletszerűen is használhatjuk a bérlést.

Ezért jó megoldás a platós teherautó bérlés

A bérelt autó nagyon jó lehetőség, amiről kevesen tudnak. A platós teherautó bérlés pedig talán még jobb is. De maradjunk először a személygépkocsinál: általában ez a leggyakoribb bérlési eszköz, és ez nem véletlen, hiszen mint magánszemély, erre sokszor van szükségünk, de nem mindig van kéznél saját magunknak. Akár azért, mert nincs autónk, vagy csak a sajátunk nem elég egy családi nyaraláshoz, esetleg a szervizben töltött időt kell egy másik autóval pótolni. Remek megoldás tehát a mindennapi utazás megoldására, hogyha a saját jármű valamilyen oknál fogva nem elérhető, illetve még akkor is jó ötlet lehet néhány esetben az autó bérlése, ha a saját kocsink is a garázsban parkol. Ilyen eset lehet például, hogyha öreg autónk bár még bírja az iramot, egy esetleges hosszabb utazásra már nem tűnik jó ötletnek azzal menni. Nyaraláskor jó ötlet lehet egy bérelt autót vinni a sajátunk helyett, ami nem csak, hogy az utazásnak megfelelő kritériumokkal, tehát csomagtérrel, csomagtetővel, biciklitárolóval rendelkezik, persze kényelmes és karbantartott, viszonylag új, hanem ami megbízható is annyira, hogy bírja az iramot. A platós teherautó bérlés esetében kivételes extra tárolási lehetőséghez jutunk, habár nem feltétlenül egy nyaralás miatt vesszük ezt igénybe. Sokkal inkább áruszállításnak megfelelő tehát, költözködésnél esetlen fontos, de legtöbbször szóróanyag szállításakor találkozhatunk vele.

A platós teherautó bérlés a hétköznapi bérléssel szemben

A folyamat természetesen közel ugyanaz. Mint vállalkozó is igénybe tudjuk venni a bérlést, és úgy még extra lehetőségként szolgál a tény, hogy adózási formától függően, az embernek jár-e visszatérítés. A platós autó nem olyan jármű, ami bárkinek ott áll az udvarában indulásra készen. A bérlés kiegészítő megoldást: meghatározott ideig a miénk lehet az is, ami egyébként nem. Evidens, ugye? Ugyanakkor a rejtett részletek miatt mégsem az. Felmerülhetnek bennünk olyan kérdések, hogy hogy ha az adott járművel balesetet szenvedünk, amíg éppen nálunk van, akkor mit kell tenni? Segítene elintézni a kárbejelentést? A karbantartás nem a bérlő személy feladata, azonban ilyen esetekben nem árt, hogy rendesen utána nézünk, hogy mit is ír erről az adott cég. A baleseteket leszámítva, még számos tényező szól a bérlés mellett. Az egyszeri használat nem jár elköteleződéssel, talán egyik nap nem platós teherautó bérlésre lehet szükségem, a másik nap inkább ponyvás teherautót szeretnék elvinni. És megoldható! Az adott napi igényünknek megfelelően változtathatjuk a járművünket is. Nincs tehát elköteleződés: nem csak a jármű megvételének költségétől kíméljük így meg magunkat, hanem a fenntartásának összegeitől is.

Mikor éri meg a platós teherautó bérlés?

Ha csak néhány napról, hétről szól a bérlés, mindenképpen. Ha a szállítás a vállalkozás fontos része, azonban jelenleg nem engedheti meg magának a saját járművet, így a platós teherautó bérléssel kell beérnie. Ha nem akar elköteleződni, és spórolni szeretne, mert tudja, hogy a platós teherautó bérlés sokszor hosszútávon is kifizetődőbb, mint a saját vagy a lízingelt gépjármű. Természetesen a platós teherautó bérlés egy mérlegelési folyamat is, ahol az ember pro- és kontra összegzi magában, mi éri meg neki jobban. Összességében azt tudnám mondani, hogy még vállalkozóként se ugorjunk bele meggondolatlanul a vásárlásba, akár hitel felvételével sem. Ha biztosan tudjuk, hogy az üzletünknek saját szállítóeszközre lesz szüksége, akkor is inkább vegyük igénybe néhány hónapig a platós teherautó bérlést, csak amíg az üzletünk meg nem gyökerezik rendesen a piacon. Remek köztes megoldás ez tehát, amely sok előnnyel és azonnali megoldással jár.

A platós teherautó bérlés sokak számára az egyetlen lehetőség arra, hogy végezzék a munkájukat, ezért nagyon fontos helyet foglalnak el a piac gördülékennyé tételében. Nem véletlen, hogy a népszerűsége a bérlésnek egyre nagyobb, és egyre több ember veszi észre, hogy milyen remek lehetőségeket hagyott ki akár korábban is. Úgyhogy, ha valaha platós teherautó bérlésre lesz majd szükségünk, ne habozzunk: mind a terveinknek, mind a pénztárcánknak kedvező megoldással tud ez a lehetőség szolgálni, ezért nem lenne érdemes kihagyni.