A legjobb téli befektetés: a törölköző szárító radiátor

A törölköző szárítók margójára

Télen mindenki nehéz helyzetben van. A fűtés drága, nehéz beállítani. Vékony a mezsgye, mi érződik hidegnek, és mikor izzad az emberre a pulóver, ha a lakásban van. A fűtés sok ember számára kellemetlen élmény, hajlamos migrént és száraz török érzését okozni, ezért a páratartalomra mindenképpen ügyelni kell, amikor elérkeznek a hidegebb évszakok. Ilyenkor nagy segítség lehet egy törölköző szárító radiátor, ami nemcsak a fűtésben lehet nagy segítség, hanem a páratartalom megtartásában is kisegíthet minket, ráadásul mindez egy kisebb befektetést igényel csupán.

A törölköző szárító előnyei

A törölköző szárító radiátoroknak sok előnye van. A fürdőszobában helyezzük el, ahol egyébként is kevés a hely a legtöbb esetben, azonban a törölköző szárító nem igényel sok szabad teret. Álló és fekvő megoldás is létezik belőle, és több méret közül is tudunk választani, hogyha kevés még a falon belül is a hely. Szerencsére a falra helyezhetősége miatt nem vesz el komolyabb teret a fürdőszobából, viszont annál hasznosabb termék.

Miért olyan jó megoldás tehát télen egy törölköző szárító? Nos, egyrészt egy kisebb radiátor, ami nem csak a központi fűtésre kötve működik, hanem az elektromos rendszeren is működtethető patronnal. Ez azért nagyon jó, mert ha csupán a fürdőszobában szeretnénk egy kicsit melegebbet, akkor elég, hogyha ezt a radiátort felkapcsoljuk. Ilyen sokszor fordulhat elő. Amikor már az idő csak egy kicsit is hűvösebbre fordul, akkor a reggelek és az esték hőmérséklete kellemetlennek tűnik az ember számára. Nem előnyös azonban felkapcsolni a teljes fűtésrendszert ilyenkor, mert a legtöbbször csak többet fogyaszt, mint amennyi hasznunk van belőle. Amennyiben fával fűt az ember, ilyenkor az felesleges energia, az ember haja és bőre füstös, kormos lehet, és mire a meleg elég a szobákba, talán már indulnunk is kell a munkába vagy az iskolába. Sokan a gyerekekre nem is bíznának ilyen komoly feladatot, ami tűzveszélyes, azonban a szülő előbb is mehet dolgozni, mint a gyerekek. Egy törölköző szárító ebből a szempontból mindenki számára előnyös. Nem kell vele bajlódni, így a kisebbekre is nyugodtan rábízhatjuk a kezelésüket. Ha véletlenül bekapcsolva is marad, nem lesz tőle lakástűz. Emellett, mivel egyetlen szobát fűt és közvetlenül, ezért gyorsan meleget is varázsol a helyiségbe. Ilyenkor az ember nyugodt szívvel öltözik át, nem kell a didergető hidegtől tartania.

A törölköző szárító költséghatékonysága

A központi fűtés kímélése sokat tarthat a konyhán. Az őrláng is pénzbe kerül gázfűtés esetén, néhány perc fűtés is sokat jelent, hogyha az egész téli számlát kapja kézhez az ember. Ilyenkor az egész házat befűtené egy reggeli készülődéshez is, miközben a reggeli tevékenységeink nagy része a fürdőszobába lokalizálható. Itt öltözünk át, itt fürdünk, elkészítjük a frizurát és sminkelünk. Nem nagyon van szükség tehát arra, hogy más szobában is meleg legyen. Sok pénzt jelent ez tehát. A törölköző szárító költséghatékonyságához az is hozzátartozik, hogy csupán egy néhány ezer forintos befektetést jelent, és persze csak egyszer kell megvenni, ami után több éven át lehet hasznos társa az embernek.

A törölköző szárító, a törölközők legjobb barátja

A törölközőszárítás a másik nagy előny, ami a törölköző szárító kapcsán felmerül, bár ez elég egyértelmű. Belegondoltunk már azonban abba, hogy mennyi probléma is van a törölközőkkel? Nem sok dologra használjuk őket, az egyébként tiszta kezünket és testünket töröljük át velük, ami persze nagyon hasznos dolog, de a használatuk után ott állunk egy tulajdonképpen tiszta, ámde nedves ruhadarabbal a kezünkben. Kimosni még elég nagy pénzkidobás lenne, és ráadásul sok helyet is jelent a szárítón és a mosógépben is, főleg hogyha nagy a család. A legjobb ilyenkor, hogyha egy törölköző szárítóra helyezzük, ami egyben tárolja is azt, másrészt pedig megszárítja. Így nem lesz kellemetlen szagú az anyag mosás hiányában, és több hely marad a fent felsorolt dolgokon is. Egy külön szárítóként alkalmazható. Ha azt akarjuk, hogy valamelyik ruhadarab is ilyen gyorsan megszáradjon, akkor természetesen arra is használható egy ilyen radiátor.

A törölköző szárítóról összességében

Szerintem minden lakásban elkél egy ilyen kis kiegészítő, ami egyszerre hasznos és közben elegáns, esztétikus is, nincs vele sok gond, és sokat segíthet az egyébként is kellemetlenségeket okozó hideg évszakokban. Még ha csak arra is veszi az ember, hogy a hóesésből bejöve a nedves kabátját és kesztyűjét megszárítsa, akkor is remek döntés lehet. Megbánni biztosan nem fogjuk, hogy egy ilyet választottunk. Ha egy rokonnak vagy ismerősnek nincs ötletünk, hogy mit vegyünk karácsonyra, akkor ez egy remek lehetőség egy olyan ajándékra, ami bárki számára hasznos lehet. Érdemes tehát megfontolni egy ilyen hasznos terméket. Remekül fog jönni bárkinek a hideg napokon, de akár magunkat is meglephetjük vele. A kényelmes élet egyik alapvető feltétele, hogy kellemes hőmérsékletben éljünk, ezért érdemes ilyen apróságokba fektetni az egész család kényelme érdekében.